rieme . graphic design / grafisch ontwerp

werk . informatie . contact

Zo verkruimelt het koekje

Boekje bij een kunstproject van Babette Wagenvoort, wat zij maakte voor de nieuwbouw van basisschool ‘De Buutplaats’ in de Haagse Schilderswijk.

Op de website nieuwenederlandsespreekwoorden.nl verzamelde Babette Wagenvoort een half jaar lang spreekwoorden uit alle mogelijke talen die – vertaald naar het Nederlands – nieuwe Nederlandse spreekwoorden zouden kunnen worden. Babette koos uit deze lijst 27 teksten, die ze illustreerde en waarvan bijna veertig emaille borden gemaakt werden, die verspreid door basisschool ‘De Buutplaats’ werden opgehangen. Deze rood-witte borden zijn op zichzelf staande beeldverhalen geworden, waarvan de herkomst er niet meer toe doet.

Het ontwerp van het boekje heeft het idee van een schoolschriftje en bevat alle spreekwoorden en afbeeldingen uitgevoerd in emaille. De kinderen van De Buutplaats kregen allen een boekje bij de onthulling. De uitnodiging voor de opening bestaat uit een stickervel met een aantal van de spreekwoorden, om op een eigen schrift te plakken. Op deze manier kunnen de nieuwe spreekwoorden snel vertrouwd raken.

klant . Babette Wagenvoort
auteur en beeld. Babette Wagenvoort
druk . Rosbeek

< vorig . overzicht . volgend >