rieme . graphic design / grafisch ontwerp

werk . informatie . contact
 
rieme . grafisch ontwerp
zelfstandig grafisch ontwerper Rieme Gleijm

Grafisch ontwerpen gaat over visuele communicatie. Een ontwerp brengt niet alleen informatie bij elkaar, het voegt iets toe aan die informatie. Het ontwerp geeft de inhoud een eigen gezicht. Waardoor je het wilt oppakken, waardoor het beter leest, waardoor de informatie toegankelijker en aantrekkelijker wordt.

luisteren . lezen . ordenen

Wat wil je vertellen en wat is daarvoor de beste manier? Om er voor te zorgen dat inhoud en ontwerp elkaar versterken wil ik het onderwerp leren kennen. Wat zijn de kernpunten die naar voren moeten komen? Wat is het karakter van de informatie? Welke input is al aanwezig? Elementen waaruit een concept ontstaat, de basis voor het ontwerp.

inhoud . concept . vorm

Om een ontwerp vanuit een concept neer te kunnen zetten vind ik het belangrijk
om bij het hele traject betrokken te zijn. Van idee tot eindproduct. Ik ben gespecialiseerd in het ontwerpen en begeleiden van drukwerk. Met name van redactioneel ontwerpen (boeken, catalogi, rapporten, brochures...). Samen met een goede tekst- en beeldredactie is hierbij de materiaalkeuze bepalend voor de vorm. Er ontstaat, naast het platte vlak, een object.


cv >